Smartico Pro!
Afla Costul Conflictului!
 home
 managementul conflictelor
 dezvoltarea echipei
 finante pentru nefinantisti
 
 referinte
 resurse
 linkuri
 
 
 
  cursuri clienti contact  

Finante pentru nefinantisti


Exista momente de reflectie in care punem in discutie diverse aspecte ale activitatii noastre: facem evaluari, comparam rezultate, incercam sa tragem concluzii despre eficienta propriilor actiuni in contextul unor asteptari predefinite, ne etuziasmam sau uneori deziluzionam de lucrurile pe care le-am facut in anul care a trecut.


Anul 2007 este pentru Romania anul integrarii. Mai mult, este esential pentru companiile din Romania, companii care au dorinta de a-si revendica viabilitatea si pe termen lung.

Iata trei posibile scenarii pentru destinul acestor companii:

1. se vor impune pe piata si vor lupta pentru existenta si dezvoltarea lor ulterioara,

2. vor fi preluate de companii straine capabile sa implementeze tehnologiile si sistemele de management de care au nevoie pentru a depasi momentul 2007

3. vor disparea datorita incapacitatii de a se adapta la o piata din ce in ce mai selectiva.

Ce este comun celor trei scenarii?

Verdictul este dat de eficienta companiilor si de capacitatea acestora de a implementa standarde, indiferent daca acestea sunt de mediu, contabile, de asigurarea calitatii sau oricare altele. Va ramane pe piata cine respecta regulile noului mediu de afaceri.

Acesta este contextul in care a fost dezvoltat cursul de management financiar oferit de Smartico Pro.

Ne-am bazat in initierea acestui curs, pe constatari facute in cadrul catorva companii de dimensiuni medii si mari din Romania cu privire la necesitatea cursurilor de management financiar dar si cu limitele pe care le au multe dintre cursurile oferite in prezent de operatorii de training.

In mod normal orice companie de training isi bazeaza succesul pe capacitatea de a aduce in atentia clientilor cursuri ce contin informatii de care acestia au nevoie. Pe acest lucru s-a bazat si decizia noastra de a oferi un curs de management financiar altfel decat cele care sunt in piata in prezent.


Structura cursului de management financiar


Am tinut seama de faptul ca o informatie care nu poate fi imediat aplicata are mari sanse sa fie uitata.

Inca un lucru: teoria economica in general si cea fianciara in particular trebuie adaptata din trei puncte de vedere:

  • Conceptul trebuie adaptat in functie de nivelul de pregatire al cursantilor – de multe ori personalul fara pregatire financiara nu reuseste sa asimileze conceptele pentru ca nu stapaneste limbajul specific.

  • Conceptul trebuie adaptat in functie de structura companiei, specificul de activitate si tipul de management practicat.

  • Conceptul trebuie adaptat in functie de nivelul de dezvoltare al companiei in care activeaza cursantul cunoscand faptul ca la diverse nivele de dezvoltare ale companiilor se practica nivele de standardizare si proceduralizare diferite. Acest lucru face ca anumite instrumente sa poata fi utilizate si altele nu la un moment dat.

Abordarea noastra pentru cursul de management financiar clarifica echipei de manageri modul cum ei interactioneaza, cum apar fluxurile de informatii si modul de centralizare a acestora, modul in care se construiesc aparatele de raportare manageriala.

Din punctul nostru de vedere, companiile care isi vor putea controla activitatea prin sisteme de raportare (informatice si informationale) vor avea un atu important in viitor. Este foarte important pentru noi sa stim ca putem sa facem echipele de management sa inteleaga cerintele patronatului, ca putem sa explicam patronilor ce pot sa ceara de la managerii lor. In acest context cursul se concentreaza pe o abordare globala a organizatiei si posibilitatea de a stabili obiective comune.

Cu cursul de management financiar aducem in atentia managerilor de orice specializare si a patronilor companiilor importanta relationarii dintre departamente in conditii de eficienta economica, a necesitatii asimilarii unui limbaj si a unor cunostinte care sa asigure bazele implicarii tuturor membrilor echipei de conducere in implementarea sistemelor de management financiar si astfel in realizarea unor performante financiare superioare.

Acesta va fi unul dintre pasii pe care va trebui sa ii facem impreuna pentru a ne consolida pozitia si performantele companiilor noastre odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Structura cursului de management financiar

 

Smartico Pro!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2004 - 2007 Smartico Pro. Toate drepturile rezervate